Cambodja in het kort

Cambodja is een zeer interessante en bijzondere vakantiebestemming. Cambodja is een arm land waar de inwoners van de landbouw leven. Fiets door de stoffige wegen vol kuilen, bekijk de enorme rijstvelden en kom in plaatjes waar geen stromend water of stroom is. Een vakantie naar Cambodja is dus een zeer verrassende ervaring. Cambodja ligt in Zuidoost Azië en is daar een van de kleinere landen. Het is aan de ene kant omringt door Laos, Thailand en Vietnam. Daarnaast grenst de Zuid-Chinese zee aan Cambodja. Vakantie in deze unieke bestemming biedt veel mogelijkheden. Het binnenland is zeer veelzijdig en cultuur in Cambodja is er in overvloed. Daarnaast biedt het land onder andere jungle, bergen, rivieren en zelfs stranden. Over het algemeen kan het erg heet zijn in Cambodja. Vakantie in dit gebied betekend een onvergetelijke tijd in een prachtig land.
Feiten

Ga voor alle feiten naar feitentabel.

Grootte 181.035 km² (4,4 keer groter dan Nederland)
Ligging Zuidoost Azië 10°-15° N, 102°-107° O
Taal Khmer
Geld Riel
Vliegtijd 11 uur
Tijdsverschil 6 uur later dan in Nederland (UTC +7)

Klimaat

Cambodja kent een tropisch klimaat wat zeer hete temperaturen en een droge lucht betekent. In de maanden februari tot en met mei is Cambodja erg heet en droog en kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 35°C. Na deze droge maanden volgen er de moessonregens, dan regent het vaak dagelijks in de namiddag.

Vakantie

Op vakantie in Cambodja wordt meestal gedaan in georganiseerde groepsreizen. Verschillende aanbieders maken verschillende soorten reizen mogelijk. Er zijn reizen langs de Mekong, door de verschillende bergketens of kris kras door het hele land. Zo kun je je reis afstemmen op je eigen wensen. Vaak worden rondreizen door Cambodja gecombineerd met een trip langs andere landen. De combinatie met Laos of Vietnam is bijvoorbeeld erg populair. Meestal wordt er in deze georganiseerde reizen vooral aan de grote trekpleister Angkor veel aandacht geschonken. Maar Cambodja heeft meer moois in huis en het is dan ook zeker interessant een meer individuele vakantie te overwegen. Dankzij het goedkope leven en de keus aan hotels aldaar, hoeft dit geen probleem te zijn. Voor een vakantie naar Cambodja kun je uit gaan van een prijs per persoon van € 1795,- tot € 2395,-.