Feiten

In de feitentabel over Cambodja, vind je de belangrijkste wetenswaardigheden in een overzichtelijke vorm. Het is namelijk erg handig om op de hoogte te zijn van feiten over het land en dagelijks leven aldaar.
Bezienswaardigheden

Door een lange periode van ongeregeldheden zijn de vele bezienswaardigheden van Cambodja lang niet zichtbaar geweest voor toeristen. Nu er weer stabiliteit heerst in het land zijn het natuurschoon en de vele cultuurschatten weer gewoon toegankelijk. Tempels van ruim 1000 jaar oud, de groene tunnels van de jungle maar ook moderne cultuur vind je in dit fascinerende land.

Horeca

Door de vrij jonge toeristische sector, is in Cambodja horeca vooral in de grote steden aanwezig. Het land is echter snel aan het ontwikkelen en op steeds meer plekken vind je nu hotels en restaurants. Toch mag ook de charme van de authentieke manier van eten en slapen niet worden vergeten. Kleine eetgelegenheden vind je overal door het land.
Ook zijn er verschillende uitgaansgelegenheden te vinden in Cambodja.

Achtergronden

Cambodja kent een zeer bewogen geschiedenis. Al sinds haar ontstaan heeft het land te kampen met bezetting en oorlog. De cultuur van het land stamt daarom van verschillende Aziatische gebieden. Cambodja heeft ook op het gebied van natuur een hoop te bieden. Nog onaangetaste jungle, vruchtbare laaglanden en een verrassend mooie kust, zetten het land in bloei.
Lees meer over de achtergronden van Cambodja.

Klimaat

Het weer in Cambodja wordt bepaald door haar tropisch moessonklimaat. Met een gemiddelde jaartemperatuur van zo’n 30 graden is het een warm land. Maar pas op; Moessongebieden staan bekend om hun extremen. Perioden van kou en warmte, droogte en hevige regen wisselen elkaar af.

Praktische informatie

Wanneer je overweegt naar Cambodja op vakantie te gaan is het slim wat praktische informatie in te winnen. Zo is de medische zorg lang niet volgens de westerse standaard. De taal die in Cambodja is gesproken noemt men Khmer, naar de eerste bewoners. Andere wetenswaardigheden over bijvoorbeeld vervoer en prijspijl vind je ook onder deze noemer.