Hotels Cambodja

Het aantal overnachtingsmogelijkheden in Cambodja is tot op de dag van vandaag niet gestopt met groeien. In de ene regio vind je wat meer hotels dan in een andere maar in principe kun je overal prima verblijven. In de grotere steden zoals Phnom Penh, Sihanoukville en Siem Raep kun je zonder problemen een luxe hotel vinden, wanneer je verder afwijkt van de grotere steden kan dit wat moeilijker worden. Voor iemand met wat minder budget die opzoek is naar een hotel in Cambodja wordt het aanbod een stuk groter, de meeste grote steden kennen namelijk zeer betaalbare gastenverblijven.
Goedkope hotels

Het toerisme in Cambodja is in opkomst en doordat de overheid in het toerisme een groeiende economie ziet wordt er vaak flink gemotiveerd om hotels aan te leggen. Verspreid over het hele land vind je interessante hotels. In Phnom Penh vind je zowel zakelijke hotels, de wat luxere hotels en de wat voordeligere gastenhuizen; voor ieder wat wils dus! In Cambodja zijn veel mensen vaak op (een budgetgerichte) rondreis, hierdoor vind je veel backpack hostels met bijvoorbeeld gedeelde slaap- en badkamers.

Luxe hotels

Zowel luxe hotels als budget hotels zijn in Cambodja goed te vinden. Hoe luxe, primitief of duur je je verblijf in Cambodja maakt heb je dus zelf in de hand. Het kan handig zijn je hotel in Cambodja al te boeken voordat je gaat maar als je bijvoorbeeld een last minute Cambodja hebt hoeft het geen probleem te zijn ter plekke een hotel te boeken. De nieuwe gastenverblijven en hotels in Cambodja groeien letterlijk als paddenstoelen uit de grond dus kijk er goed rond.

Aanbevolen hotels per plaats

Phnom Penh
 • Le Royal Hotel
  Een luxe hotel met een lange geschiedenis. Erg prijzig voor lokale begrippen, maar kwalitatief ook uitzonderlijk.
 • Golden Gate Hotel
  Dit hotel in de middenklasse biedt een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De ligging in een rustiger deel van het centrum is daarnaast ideaal.
 • Billabong Hotel
  Een op het eerste gezicht eenvoudig hotel. De kamers zijn echter zeer compleet en naast een privé balkon is er ook een zwembad beschikbaar.
 • Happy Guesthouse
  Ideaal voor backpackers met een beperkt budget. Het hotel is erg eenvoudig. Kleine schone kamers vaak met gedeelde badkamer.
  Adres: Nr. 11D, straat 93, Sras Chok
Siem Reap
 • Victoria Hotel Angkor
  In de ruime keuze aan luxe hotels rond Angkor, is dit misschien wel de meest complete. De prachtige faciliteiten waaronder een luxe restaurant en uitgebreide spa, worden zichtbaar met zorg beheerd.
 • Casa Angkor Hotel
  Dit hotel biedt de keuze uit 3 klassen aan kamers. De kleinschalige opzet maakt het Casa Angkor Hotel zeer persoonlijk.
 • Bopha Hotel
  De uitstekende prijs-kwaliteit verhouding komt naar voren in de complete sfeervolle kamers en het traditionele restaurant.
 • Orchidae Guesthouse
  Hotel in het goedkope segment. Dit guesthouse biedt goede kamers van verschillende klasse. Ideaal gelegen op loopafstand, maar buiten het rumoer van de grote markt.
Sihanoukville
 • Hotel Coolabah Resort
  Zeer modern ogend hotel met overcomplete inrichting. Coolabah resirt heeft een persoonlijke en intieme sfeer.
  Adres: Mithona 14, Ochheuteal Beach, Sihanoukville.
 • Sokha Beach Hotel
  Een van de eerste resorts in de omgeving. Met een prachtig uitzicht en verzorgde faciliteiten is dit een van de betere resorts.
 • Mealy Chendda Guesthouse
  Gelegen in een levendige omgeving met veel kleine hotels, is dit een van de beste budgetgelegenheden.
  Adres: Sangkat 3, Khan Mitt, Sihanoukville.