Het Weer

Het weer in Cambodja kent een tropisch klimaat dat onder invloed staat van twee moessons, de noordoost en de zuidwest moesson. De noordoost moesson is een droge periode in de maanden november tot en met april. Het weer tijdens de zuidwest moesson in Cambodja geldt als een natte moesson in de periode mei tot en met oktober. Binnen Cambodja zijn aanzienlijke verschillen wat weer betreft te vinden tussen de verschillende regio’s in Cambodja. Wel kan over het algemeen gesteld worden dat het weer overdag warm is met temperaturen rond de 25 tot 30 ºC. In de nachten kan het met name in de bergen soms aanzienlijk afkoelen, houd hier zeker rekening mee wanneer je op vakantie naar Cambodja gaat.

Neerslag

Het weer met de meeste neerslag kun je verwachten van eind september tot midden oktober. In deze periode valt 70 tot 80 % van de jaarlijkse hoeveelheid neerslag. Toch hoeft het weer in deze periode zeker geen belemmering te vormen voor je vakantie naar Cambodja. De buien zijn vaak kort met krachtig, afgewisseld met droge periodes. De temperaturen blijven het gehele jaar tropisch warm. In de maanden januari en februari kun je het droogste weer verwachten.

Beste reistijd

Wanneer je een vakantie naar Cambodja wil boeken, hoef je je niet al te veel te laten leiden door het weer. Het hele jaar door is het goed toeven in Cambodja. De mooiste maanden zijn oktober tot en met maart, aangezien de natte moesson er voor heeft gezorgd dat het landschap prachtig gekleurd is. Het weer in december en januari is voor westerse begrippen het aangenaamste weer.

Het hele jaar door is het goed toeven in Cambodja. De mooiste maanden zijn oktober tot en met maart, aangezien de natte moesson er voor heeft gezorgd dat het landschap prachtig gekleurd is.