Bezienswaardigheden Cambodja


Cambodja staat bekend om haar typische bezienswaardigheden. Cultuur en natuur zijn internationaal bekend en geliefd onder veel toeristen. Het land is gelegen in het zuidelijke gebied van Azië, net boven Indonesië en daarmee vlakbij de evenaar. De ligging heeft een grote invloed op het leven in Cambodja. Ook de bezienswaardigheden zijn er deels door bepaald.

Vooral op het gebied van natuur is dit zichtbaar. Nog altijd ruim vijftig procent van het land bestaat uit dichtbegroeide jungle. Helaas is er veel illegale houtkap waardoor het regenwoud aan omvang verliest. Gelukkig is er op dit moment nog meer dan genoeg bebossing om te ontdekken. Met behulp van een gids kun je veilig op pad. Gidsen zijn vaak te vinden onder de lokale bevolking en zij weten dan ook de mooiste plekjes zonder moeite te vinden. Naast een prachtige verzameling aan planten zal je ook bijzondere dieren tegenkomen. Grote zoogdieren zoals olifanten en panters leven diep in de jungle.

Ook diep verscholen in de jungle zijn de tempelcomplexen uit de tijd van het Angkor rijk. Op een aantal plaatsen in het land vind je deze grootse bouwstijl. De tempels en gebouwen van zo’n 1000 jaar oud zijn van grote invloed geweest op de latere bouwstijlen in Cambodja. De beelden en gravures die deze complexen sieren, zijn vaak geïnspireerd door het boeddhistische geloof. Ze spreken erg tot de verbeelding en ademen de sfeer van de gouden eeuwen van Cambodja. De cultuur van Cambodja is sterk bepaald door geloof en gebruiken. Een muzikaal gebruik is het spelen in traditionele gezelschappen. Hierin worden authentieke instrumenten gebruikt die je nergens anders tegenkomt. Het loont de moeite een van de uitvoeringen te bezoeken. Maar de Cambodjanen blijven niet alleen stil zitten. Het land kent een lange dans traditie. Verschillende dansen worden op verschillende momenten uitgevoerd. Vooral de klassieke Cambodjaanse dans is een heus schouwspel.

Wie naar andere vormen van recreatie zoekt, moet zeker een van de grote steden bezoeken. Deze zijn er niet erg veel, maar tonen wel een prachtige samenwerking van traditionele en westerse cultuur. Vergeet daarnaast niet dat je in Cambodja ook aan het strand kunt liggen. De warme temperatuur maakt de baaien aan de kust zeer aantrekkelijk.

Kijk in de evenementenkalender wanneer er welke evenementen in Cambodja zijn.

Belangrijkste bezienswaardigheden op een rij

  • Tempels van Angkor
  • Olifant rijden
  • Cruise over de Mekong
  • Koninklijk paleis in Phnom Penh
  • Stranden van Sihanoukville

Bezienswaardigheden in Cambodja per stad

De aantrekkingskracht van Cambodja zijn in de eerste plaats de ruïnes en de prachtige natuur. De oude tempels zijn op verschillende locaties door het land terug te vinden. Helaas werden veel gebouwen uit de Angkor tijd van hout gemaakt en zijn deze dus verloren gegaan in de loop der tijd. De natuur van Cambodja is adembenemend. Excursies langs exotische bomen en prachtige bloemen brengen je tot diep in de jungle waar je ook nog eens kans loopt wilde olifanten tegen het lijf te lopen. Maar ook buiten deze twee voornaamste trekpleisters heeft Cambodja veel leuks. De grotere steden bieden elk interessante uitstepjes. Daarnaast vind je aan de kust van de Golf van Thailand prachtige zandstranden met het meest fantastische uitzicht.

Bekijk de bezienswaardigheden van:

» Bezienswaardigheden in Phnom Penh
» Bezienswaardigheden in Siem Reap
» Bezienswaardigheden in Battambang
» Bezienswaardigheden in Sihanoukville
» Overige bezienswaardigheden buiten de steden