Eten Cambodja


Specialiteiten van Cambodja

Eten in Cambodja kan bij talloze restaurantjes en kleine kraampjes op markten of zelfs langs de weg. Het eten is er goedkoop en veel proberen is de beste manier om de veelzijdige keuken van Cambodja te leren kennen. Cambodja staat zoals veel Aziatische landen bekend om haar vele rijstgerechten. Invloeden van Thailand en Vietnam zijn bijvoorbeeld aanwezig in curry, soepen en gewokte groenten. Over het algemeen zijn de gerechten in Cambodja echter niet zo scherp. Bijna alle gerechten worden geserveerd met een kom rijst of noodles. Speciaal is de grote diversiteit aan rijst. Door middel van kruiden maken de Cambodjanen tientallen rijst variaties. Ook plakrijst wordt veel gegeten in Cambodja, en dan vooral als nagerecht in combinatie met fruit. Ook wordt er in de Khmer specialiteiten veel vis gegeten. Door de vele waterwegen van Cambodja wordt vis niet alleen gegeten als hoofdgerecht maar ook als saus en in paté vorm.

Typische gerechten van Cambodja

  • Kroeung – Variërende kruidenpasta
  • Prahok – Vispaté
  • Twah ko – Worst van varkensvlees
  • Mee Katang – Eenvoudige noedelsoep
  • Amok trey – Kruidig visgerecht
  • Bok l’hong – Papaya salade
  • Caw – Zoet vleesgerecht
  • Skuon – Gebakken spin

Typisch drinken van Cambodja

  • Tikalok – Verse fruitdrank
  • Tuk-empeau – Drank van suikerriet
  • Chinese thee – Overal verkrijgbaar
  • Palmwijn – zoete lokale “wijn”
  • Angkor – Lokaal bier
  • Sra Special – Gedestilleerd